Main Menu

konstantinos litsas

Κάπως έτσι ξεκινάει η οικογενειακή μας ιστορία.

Το 1957 ο Κωνσταντίνος Λίτσας ξεκίνησε από ένα πολύ μικρό κρεοπωλείο στον Κάλαμο Αττικής στον οικισμό των Αγίων Αποστόλων.

Είχε το κρεοπωλείο και ένα μικρό στάβλο με περίπου 400 αρνοκάτσικα.

Μετά από μια δεκαετία, το 1967 μεταστεγάστηκε σε ιδιόκτητο χώρο όπου λειτουργεί μέχρι και σήμερα .

Με την πάροδο του χρόνου και βαίνοντας όλα ανοδικά, το 1972 ξεκίνησε την δημιουργία κτηνοτροφικής μονάδας όπου εξέτρεφε 2000 αρνοκάτσικα και 150 μοσχάρια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εξέλιξη να είναι συνεχής. Το 1974 μέσα στην κτηνοτροφική μονάδα κατασκεύασε και ένα ιδιόκτητο σφαγείο όπου για την εποχή εκείνη ήταν ό,τι πιο σύγχρονο, όπως επίσης αποτελούσε και το μοναδικό σφαγείο στην βορειοανατολική Αττική.

Τις επόμενες δεκαετίες η  επιχείρηση πέρασε στα παιδιά του Παναγιώτη, Γιώργο και Μαρία όπου κι αυτοί με την σειρά τους σήμερα την έχουν περάσει στα παιδιά τους.

fae_pies_kalamos
fae_pies_kalamos_2
fae_pies_kalamos_beach
Previous Next

Το 2002 η Μαρία Λίτσα Τουρκαντώνη μαζί με τα παιδιά της αναλαμβάνει να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της μαζικής εστίασης δημιουργώντας ένα παραδοσιακό ψητοπωλείο με την επωνυμία "Φάε… Πιες Ταβέρνα Τουρκαντώνη" στον Κάλαμο Αττικής. Η κουζίνα είναι Παραδοσιακή Ελληνική και δίνει έμφαση στα φρέσκα κρέατα που ψήνονται στα κάρβουνα.

Ύστερα από μια δεκαετία επιτυχημένης πορείας στην περιοχή, αναζητώντας να φέρουν έναν αέρα ανανέωσης το 2017 η οικογένεια αποφάσισε να μεταφέρει την επιχείρηση στην σημερινή της τοποθεσία, σε ένα μοντέρνο χώρο στο Γέρακα.

Στην νέα ταβέρνα έγιναν αρκετές αλλαγές με στόχο την ικανοποίηση των πελατών. Αυτό που παραμένει ίδιο είναι άριστη ποιότητα των φρέσκων κρεάτων που ψήνονται πάντα στα κάρβουνα, οι ανταγωνιστικές τιμές και η άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη!

taverna_tourkantoni_gerakas
taverna_tourkantoni_gerakas_2
taverna_tourkantoni_gerakas_3
Previous Next